Film van de puppyterugkomdag is klaar. Wil je deze ontvangen stuur dan even een mail.

23 april 2012
Beste Willy, Gisteravond hebben we gekeken naar de opnames die Chaim heeft gemaakt. Het is een leuke manier om na te genieten van zo’n dag. We zagen veel blije mensen met oog en aandacht voor hun hond. En wat een goede opkomst! Misschien is dat voor jou wel het mooiste compliment. Zoveel stabijs zie je zelden of nooit bij elkaar. Het is vreemd en spannend voor ze, maar ze vinden het toch ook wel gezellig. Zo’n groep trekt. Je zag soms mooie troepen achter elkaar aan gaan. Ruzie was er nauwelijks. De Friese stabij staat ons aan. Het zijn leuke honden die je van alles kunt leren, maar rond het huis als erfhond ook een tevreden indruk maken. Voor Theo was het een belevenis zoveel honden samen en Rutha heeft genoten voor twee. Zij had de lange wandeling wel gewild. Jammer dat het zulk buiig weer was. Jullie hadden de dag goed voorbereid en we vonden het erg leuk om erbij te zijn. We bedanken je graag voor je gastvrijheid en de aardige presentjes. Naar onze mening was het een geslaagde dag waar je straks met plezier naar terug kunt kijken. Met lieve groeten, ook van Chaim, Theo

22 april 2012
18.00 uur. Het is weer rustig. Alles weer schoon en opgeruimd. Vanmorgen om 10.00 uur kwamen de eerste honden met hun baasjes bij ons. Keedy met dochter Luna, Feike, Kiek, Vledder, Kip, Kanne uit Kempernoel, Jottum, Beike, Sietske met haar dochter Bente, Bijke v.d. Gerichtenburghoeve, Silke, Femke, Mitch, Flip, Baike, Bono, Pollo, Dimple, Djieuwke, Digger en natuurlijk Femke waren er. Een heel spektakel! Het was alleen jammer dat tijdens onze wandeling begon te regen waardoor we nat thuis kwamen. Gelukkig had Jannie de soep al warm en werd er gezellig bijgeklets door iedereen. Het was een mooi schouwspel al die zwart witte honden zien rennen, spelen met elkaar. Af en toe een heftig reactie van twee reuen, of een teefje die niet gediend was van het gesnuffel van de heren. Als je mij nu de vraag zou stellen “kon je zien dat ze allemaal een familie was aan de buitenkant”? Nee, er zijn wel een paar die echt op Femke lijken maar andere totaal niet. Moet wel zeggen dat de honden m.n. de reuen uit de eerste twee nesten van Femke wel het meest  meer het Femke type zijn, dan de andere drie nesten. De teven daar zat heel veel verschil in. Niet een leek op elkaar terwijl de reuen wel heel veel van elkaar hadden. Maar dat is mijn menig. Even nog de statistieken. Femke heeft nu na 6 jaar gezorgd voor 30 directe nakomelingen. Ze heeft inmiddels 19 kleinkinderen waarvan helaas in maart 1 is overleden. En 10 achter kleinkinderen. Totaal 58 honden waarvan Femke haar naam voorkomt op de stambomen. Digger en Afke Femke gaan nu ook naar shows om zodat ze in de toekomst ook een nestje kunnen krijgen. Aike Jesse gaat deze zomer zijn eerste teefje dekken. En Sietske zal hopelijk eind van dit jaar ook weer gedekt worden. Dus er komen vast nog wel meer nazaten van Femke. Ik hou jullie op de hoogte. Het was een zeer geslaagde dag moet ik wel zeggen. Femke en Silke liggen nu heerlijk te slapen en ik denk dat er best nog meer zijn die snurkend op hun kleedje of mand liggen! Ik heb genoten vandaag en ik wil Jan, Jannie, Willemijn, Bart en Fija hartelijk danken voor jullie hulp. Chaim bedankt voor het maken van de film. Over deze film horen jullie later meer. Dhr. Van Veenen bedankt voor het lenen van het gaas. Prins Petfoods en Dursydog bedankt voor jullie cadeautjes voor iedereen. En dan vooral alle lieve mensen die vandaag de moeite hebben genomen om te komen bedankt voor jullie presentjes en natuurlijk jullie aanwezigheid en enthousiasme.
Lieve mensen,
Femke heeft inmiddels de leeftijd van 8 jaar bereikt en zal niet meer ingezet worden voor de fokkerij.
Na de jaarlijkse puppy terug kom dag, willen wij graag nog één maal een reünie organiseren.
Echter dit keer voor alle nakomelingen van Femke.
In totaal gaat het om 30 stabij’s , geboren in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010. Tevens willen wij ook de vaders van de nakomelingen uitnodigen voor deze dag.

De reünie zal plaats vinden op zondag 22 april 2012 aan de Schaapdijk in Peest.
Laat  me z.s.m. even weten of je deze dag aanwezig zullen zijn. Mocht je verhindert zijn dan horen ik het ook graag.

Nadere details over deze dag volgen na opgave.
Wij zien er naar uit om er een leuke dag van te maken.

Met vriendelijke groeten,
Willy en Jan Tienkamp, Femke en Silke

De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd per post. Heb je deze niet ontvangen bel of mail me even.