Gretig op voerbak
Eten geven maar voordat de bak op de grond staat heeft de hond deze al bemachtigd.
Pak de voerbak met brok in de hand en loop naar de plaats waar je deze neer wilt zetten. Probeer  de pup op een meter afstand van deze plek te laten zitten. Wanneer ze zit zet jij de voerbak neer. Zeg ‘ga maar’ en dan mag ze naar de bak toe. Gaat de pup eerder naar de bak pak dan de bak op. Let hier wel op timing. Wanneer je de bak neerzet wacht dan niet voordat je het commando geeft.
Heb je geen kans om de bak neer zetten pak dan een brokje uit de bak en gooi deze van haar vandaan. Zodra zij achter dat brokje aangaat zet jij de het bakje (zonder geluid) neer p de grond met een commando.

Bijten in handen, voeten, broekspijpen.
Als je puppy in jou of je kleding bijt zeg je ‘klaar’ (kan ook een ander commando zijn) eventueel met een handbeweging dan stop je het spel. Vervolgens loop je weg en negeer je de hond. De pup zal natuurlijk niet meteen weten wat het betekent, maar leert dan al wel dat het spel stopt wanneer je die bepaalde commando geeft.
De handbeweging hoef je er niet bij te maken. Doe je dit wel, dan kan je later je hond laten stoppen door een handbeweging of door een commando te geven.
Het kan zijn dat hij door blijft gaan met spelen. Je kan dan doorgaan met negeren, maar sommige honden zijn volhardend en vervelend. Helemaal als het lopen lastig wordt gemaakt doordat er een hond aan je broek hangt. Als alternatief kan je hem naar zijn plaats sturen of hem een speeltje geven waar hij verder mee kan spelen.

Bench
Ik heb zou kiezen voor een bench met de afmeting van 92x57x64 voor de slaapplaats. Deze is eerst nog veel te groot maar door plankjes in de breedte door spijlen te doen kun je de bench eerst klein maken en daarna steeds groter. Ik zou de pup niet de gehele bench geven als slaapplaats omdat ze dan hun behoefte nog in de bench kunnen doen. Honden groeien in hun slaap dus als je een te kleine neemt zal dit de groei niet ten goed komen.
In de auto is dat iets anders omdat dit maar tijdens de reis is dat ze in de bench liggen. Hiervoor zou ik een bench 76x48x54 aanraden. Wanneer je een bench 2ehands koopt moet je die grondig reinigen met Detoll.

Benchtraining
Breng ze in de bench met het deurtje open geef haar een koekje of kauwbotje. Gaan ze ergens anders liggen geen probleem zodra ze in diepe slaap leg je haar weer in de bench nog met deurtje open. Na dit een paar keer te doen doe een keer het deurtje dicht enz. Ik heb een site gevonden waar je nog meer tips kunt vinden http://www.bench-hond.nl/bench-training/ Vooral het idee om een Kong te gebruiken is een aanrader.

Chocolade:
Voor meer informatie http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_30-Chocolade.php
Lijst met giftige dingen vindt je op https://www.puppyplaats.nl/giftig-voor-honden.php
s’Nachts plassen
Zet geen bak met water in de bench. Leer hem maar gewoon water drinken als hij uit de bench is. Zet de eerste nacht de bench, mand bij jou bed neer. Jij slaapt rustiger en de hond ook. Merk je dat hij/zij echt onrustig wordt, zacht piepend en rondjes draaien, dan moet de pup mogelijk plassen. Naar buitenbrengen, niet spelen, heeft de pup geplast dan weer terug naar de bench/mand. Wel belonen natuurlijk. Je kunt zo elke dag de bench/mand richting de plek brengen waar je hem wil hebben staan. Dit kan al binnen een paar dage gelukt zijn.

Groeipijn
Stramheid bij het opstaan, kreupel, kan duiden op groeipijn het komt vaak voor als de pup 7 tot 11 maand. Rust kan heel belangrijk zijn. Desnoods in deze periode beperkt laten spelen met andere honden geen lange afstanden lopen, niet met ballen gooien, aan de lijn uitlaten i.p.v los lopen (rennen). Hou het wel in de gaten dat het vooral niet erger wordt. Ik raadt jullie wel aan om een afspraak te maken bij de dierenarts als het na een week rust niet over is. Komt het weer terug dan zeker even een afspraak maken. Je kunt altijd het voedingssupplement Primeval Puppy Gelatinaat geven deze helpt voor een goede ontwikkeling van het bewegingsapparaat. Ik weet dat het product goed werkt tegen dit soort problemen. Als je er meer over weten kijk dan op www.dursydog.nl

Tegen het aanrecht opspringen
Wanneer je ziet dat hij tegen het aanrecht staat doe hetzelfde wat ik boven heb beschreven. Geen aandacht en bestraffen met een commando hiervoor kun je ook best foei op bah gebruiken. Maar denk eens aan kinderen die kunnen kruipen of net lopen wordt dan ook niet alles weggezet zodat ze niks kunnen pakken op opeten. Zo moet je het ook zien bij Jouke. Hij wordt steeds weer beloond als hij iets van het aanrecht kan pakken bv. pakje boter. Dus alles eetbare van het aanrecht en je zult zien dat na een paar dagen voor hem niks meer te vinden is op het aanrecht en dan heeft hij daar ook niet meer te zoeken.
Voor de voeten lopen, liggen tijdens het koken: Makkelijk tijdens het koken, doe hem in de bench. Maar je kunt hem op een plaats leggen waar je hem graag wilt hebben. Zodat hij je wel kan zien wat je doet. Beloon hem als hij blijft liggen. Om mijn part in een half uur dat jij kookt 20x met een brokje, mag best al zijn eten zijn. De volgende dagen doe je hetzelfde weer maar dan steeds minder belonen. Na een week zul je zien dat hij gaat liggen op de plek waar jij hem graag wilt hebben, doet hij dit uit zichzelf beloon hem. Uiteindelijk zal hij inzien dat hij niks van de potten en pannen krijgt maar wel een koekje. Alleen belonen voor zijn goede gedrag en verder tijdens het koken geen aandacht geven.

Uitprobeerfase: En weet je, hij is nu in een fase hij probeert je uit. En het lukt hem steeds om de aandacht te krijgen. Veel met hem spelen en afleiden van de poep en aanrecht. Maar heus het komt goed maar je bent er nog niet. Ik zeg tegen iedereen die een hond opvoedt het kost je echt 2 jaar. Zoals boven vergelijk het met kinderen. En het opvoeden van kinderen duurt echt nog veel langer. Na ong. die 2 jaar consequent en er veel tijd insteken in Jouke zijn opvoeding zul je zien dat je de jaren die dan nog komen heel veel plezier van zult hebben. Dus geduld, denk aan de oneven maanden. Streng maar rechtvaardig zijn en af en toe hem negeren. Maar blijf hem wel knuffelen hoor!

Op dezelfde plaats iets doen
Iets laten doen op dezelfde plaats, bv. plassen. Heel moeilijk om een reu dat aan te leren. Een reu wil altijd markeren dus zodra hij buiten maar kan ook binnen een ander geur ruikt dat hij niet herkent als de zijne zal hij zijn poot optillen en iets achter laten. Reageer direct dat hij dat niet mag doen. Breng de hond zodra hij/zij naar buiten gaat of wil naar de plek waar je wilt dat hij/zij mag plassen en zodra hij/zij daar gaat plassen zeg je duidelijk plassen en verder niets en na de plas geef je pas een beloning. Dit moet je consequent volhouden hij/zij zal dan na een aantal keren het commando plassen zal herkennen zodat hij dan naar de plaats gaat waar hij moet plassen. Je kunt natuurlijk ook een ander woord gebruiken. Maar dit kun je ook gebruiken voor op de plaats, naar de auto en ga zomaar door.

Een ongelukje in huis
Is de plek waar het ongelukje gebeurt vlak bij de buitendeur? Zo Ja, dan moet je opletten als hij naar toe gaat, hem achterna loopt en hem naar buiten doen. Hij geeft dan zonder iets te zeggen aan dat ie naar buiten moet.
Is dit niet het geval, ruim het op als hij het niet ziet, hem ook niet meer straffen want hij weet dan al niet meer waar hij voor gestraft wordt. De plek schoonmaken maar geen schoonmaakmiddel gebruiken dan gaat hij er weer zitten omdat het een nieuwe geur is. Wat je er wel op kunt doen is een middel geurweg te koop bij de dierenspeciaalzaak. Dit neutraliseert de geur.
Doet hij het als je ziet, wel straffen oppakken en naar buiten en hem negeren. Maakt hij buiten de behoefte af dan beloon je.

Schooien
Geven de familie en vrienden de hond steeds wat lekkers terwijl jij dat niet wil. Gewoon zeggen of zij het volgend jaar ook nog leuk zullen vinden om een dikke kwijlende hond de hele avond naast of voor ze hebben willen zitten. En of zij desnoods de operatie willen betalen als hij last krijgt van zijn hart door zwaarlijvigheid. Nee maar alle gekheid op een stokje, gewoon zeggen dat je het niet wilt hebben. En leg hem desnoods in de bench of vast aan een tafelpoot. Je zult zien dat als jij consequent bent hierin dat misschien binnen een paar week het schooigedrag er niet meer zal zijn. Is de visite weg of gaan jullie weg geef hem dan pas wat lekkers.

Diaree:
Hou het wel in de gaten, kan door toch door de verandering komen ze doen veel nieuwe  indrukken op en meer beweging waardoor ze meer water gaan drinken. Probeer een dag of 2 kip met rijst samen koken met veel water of vlees (complete)ven de 3e dag dit mengen met brokje en de 4e dag weer op brokjes.

Ongedierte eten
Dode dieren moet je altijd afpakken of voorkomen dat ze die eten. Even in de bek pakken heb ik geen moeite mee. Het mooist zou het zijn als ze het naar jou toe brengen. Als ze dat doen laat het me weten want dan is zijn ze geweldig! Maar je weet nooit waarom het dier dood gegaan is. Van mij mogen de honden alleen muizen eten die ze vangen. Ook vangt Femke wel eens een mol of vogeltje die pak ik haar af. Bij een pup is dat heel moeilijk los laten. Probeer dit door te ruilen. Als je gaat wandelen neem dan wat héél lekker is mee. Rodi worst of kaas in hele kleine blokjes. Dit alleen gebruiken als beloning of ruil middel. Blokje voor de neus houden eventueel de duim op de achterkant van haar tong drukken, dan moeten ze slikken en dan laten ze hun prooi los. Wel belonen als ze het losgelaten heeft met je stem en/of snoepje.

Eten van uitwerpselen
En pup gaat zijn neus achterna en daar hoort het eten van uitwerpselen van andere dieren ook.Vaak stopt dit gedrag vanzelf. Na een poosje komen andere dingen die leuker zijn dan poep en dan stopt het eten hiervan vanzelf. Geef er niet teveel aandacht aan, leid ze af door een spelletje, speeltje o een stuk kaas of worst. Helpt dit niet mag je altijd voor een schrikeffect zorgen d.m.v. dat je je sleutelbos naar de pup te gooien maar niet op of tegen haar aan maar zo dat ze wel schrikt. Ze mogen niet zien en weten dat jij gooit en het weer oppakt. Let wel, dat je als je dit vaak doet dat ze ieder keer zal schrikken of bang is, wordt van als jij de sleutel pakt. Ook in huis als je weg wilt en de sleutel nog hebt. Je kunt ook altijd zeewier gaan geven.

Buffelhuidbotje
Buffelhuidbotje is het beste te geven wanneer ze gewisseld heeft. Buffelhuid is erg hard en aangezien ze haar melkgebit nog heeft kan er een tandje of tandvlees beschadigen. Ontstekingen of tandjes afbreken. Doordat ze de buffelhuidstaafje niet lekker nog kunnen kauwen gaan ze deze begraven. Vaak halen ze de staafje na een paar dagen, weken, weer boven en dan zijn ze heel zacht en héél lekker.. Beter is bv. pensstaafjes, of een runderoor. Tegenwoordig heb je ook allerlei wij noemen het "vegetarische" snacks. Erg goed voor het gebit en is gemaakt van tarwezetmeel. Zie www.cerea.nl. Dentasticks van Pedigree is ook prima.