29 december 2011                     Feike (2006)
Bezoek gehad van Feike (2006). Sip en Fenny hadden me gebeld of ze even langs mochten komen ze waren tussen kerst en nieuw in Drenthe. Natuurlijk mag dat. Van Feike weet ik nog dat hij bij ons als puppy een hondje was die een lange tijd buiten kon zitten en kijken wat er in het weiland e.d. gebeurde terwijl de anderen sliepen of speelden. Het is nu een speelse, lieve en een vrolijke hond geworden. Erg knuffelig (maar zijn ze dat niet allemaal). Hij is gecastreerd en heeft heel lang haar. Ik denk dat misschien van de castratie komt maar als iemand anders er een andere verklaring voor heeft wil ik het graag weten. Het was heel leuk om Feike, Fenny en Sip even weer terug te zien.

12 december 2011                   Siebe Nesse van de Oldekerke (Vader nest 2008)
Beste Willy en Jan, Hartelijk dank voor de uitnodiging voor de reunie.
Wij komen graag! Dan breng ik naast Siebe ook wel Duncan, mijn labrador mee; een vreemde zwarte eend in de bijt. Siebe wordt in februari 13 jaar. Het is een oude hond. Hij heeft sinds een half jaar last van zijn nieren die niet goed meer werken, maar met speciaal voer blijft zijn toestand constant. Hij slaapt veel, maar dat doet iedere oudere hond. Regelmatig moet ik hem wakker maken en zijn mand op de kop houden om hem mee te krijgen voor een wandeling. Hij loopt toch nog iedere ochtend een 3 kwartier tot een uur mee in het bos. En 2e kerstdag waren we een uurtje aan zee en dan zie je dat hij daar toch extra van geniet. Verder is hij stram, heeft staar en is een beetje doof. Alleen thuis zijn vindt hij niet fijn, dan gaat hij janken. Maar gelukkig hebben we Duncan die nu 9 maanden is en hem gezelschap kan houden als ik een paar uurtjes werken ben per dag. Gaat alles goed met Femke en Silke? Heeft Silke mooi gepresteerd op de jacht? We horen en zien het allemaal wel in april. We hopen op veel hondjes.
Veel groeten, Cecil Linders,  Siebe en Duncan

25 november 2011                 Auke Mitch (2008)
Hoi Willy, Leuk om te horen dat alles goed gaat. Er is hier idd wel wat veranderd voor Mitch. 1 1/2 maand geleden hebben onze poes in laten slapen. Mitch is een paar dagen heel stilletjes geweest, maar daarna werd hij gewoon weer de oude Mitch. Tegelijkertijd hebben de Bench weggehaald. We hadden het deurtje al heel lang niet meer dicht. Alleen 's nachts zodat de poes tenminste ongestoord naar de kattenbak kon. Nu de poes er niet meer is vonden we de bench ook niet meer nodig, dus hij was gelijk ook zijn eigen veilige plekje kwijt. Maar zou dat echt met die voetzooltjes te maken kunnen hebben? Mitch wordt steeds liever en ook wat rustiger. Zelfs op straat luistert hij nu redelijk goed. Hij mag nu dus elke dag wel even loslopen en spelen met andere honden. Bij ons achter is een weiland met een fietspad erlangs en het lijkt wel of daar de hele dag wel een aantal honden zijn om mee te spelen. Mitch is een heel sociale hond hij kan heel wild spelen, maar als hij merkt dat die andere hond dat niet leuk vind gaat hij meteen rustiger aan doen. Na het rennen gaat hij altijd even de sloot in om water te drinken. Aleen met zijn poten, want zwemmen doet hij nog steeds niet. Ik ben afgelopen zomer voor de tweede keer aan mijn knie geopereerd. Mitch ligt dan de hele dag naast mijn stoel om over mij te waken. Zoals je hoort gaat het hier wel goed met ons. 22 April staat in mijn agenda en ga gelijk even die wondspray bestellen en nog even een foto bijvoegen.
Tot ziens, Petra

Antwoord op vraag van Petra;
Hallo Petra, Leuk om wat te horen! Alles goed bij jullie ondanks de voetzooltjes van Mitch! Hier gaat het ook uitstekend! Silke is loops geweest en is naar de reu geweest maar helaas geen dekking. Jammer! Maar we proberen in het voorjaar wel weer. Femke is super, ze rent, speelt. Ze is weer een jonge hond na herstel van een nekhernia. We gaan morgen heerlijk een weekendje met de honden naar Ameland. Wat de voetzooltjes aangaat, in de winkel bij ons is kapotte voetzooltjes bij honden een veel voorkomende klacht. Waardoor het komt geen idee! Vorige week mailde Nelly van Meike (2006) ook al dat zij ook steeds de voetzooltjes kapot zijn. Een van de eerste vragen die wij stellen in de winkel is. Is er iets in de gezinssituatie veranderd? Of loopt de hond op plekken waar de bermen gemaaid zijn waar voorheen bramenstruiken, brandnetels of ander onkruidsoorten stonden. Ander voer? Enz. enz. Kan vele oorzaken hebben. Ik doe zelf als Femke weer last heeft het volgende: Ik gebruik zodra ik zie dat ze begint te kluiven aan de poten Wondspray van Silverlinde (www.dusrydog.nl). En dat werkt heel goed. 3x per dag erop sprayen en doordat het een vieze smaak heeft kluift ze er ook niet op. De volgende dag zie je al duidelijk verbetering. Je kunt de voetzolen ook harder maken door 50ml. jojoba-olie met 3 druppels jeneverbes mengen en hiermee dagelijks na en wandeling de zooltjes in masseren. Nadeel hier van is dat na het masseren de zooltjes nog vettig zijn en dan sporen nalaat op vloerbedekking.

23 november 2011                       Auke Mitch (2008)
Hoi Willy, Mitch heeft de laatste tijd wat last van kapotte voetzooltjes. Ik heb de tips op jouw pagina gelezen, maar ik begreep daaruit dat het vooral voorkomt als Femke loops wordt. Bij Mitch kan dat natuurlijk niet het geval zijn. Weet jij of het bij reutjes ook vaker voor komt? Ik zal in ieder geval dat spul uit jullie winkel even gaan bestellen.
Ik hoor graag van je, Groetjes Petra

23 november 2011                       Bouke Pollo (2009)
Hoi Willy, tijd voor een bericht uit Vlaardingen. Het is wat hectisch geweest en nog steeds wel. Never a dull moment. Tja een foto bijgesloten van Pollo met zijn verjaardagscadeau. Het was even wennen, want als je natuurlijk je bot met man en macht verdedigd en dus meeneemt blijkt dat je wel eens niet zomaar door een kiertje van de deur komt. Daar sta je dan! Gelukkig kwam er iemand binnen dus kon de tocht verder naar een nieuwe snoepplek. Alle broertje en zusjes uit hetzelfde nest ook van harte gefeliciteerd. Het gaat erg goed met onze boef. Hij luistert, doorgaans, alleen laatst toen ik haast had even niet!. Les voor de volgende keer, niet los. Nu liep hij braaf de hele tijd in de buurt, kom op commando hier met een snoepje. Maar opeens foetsie weg, roepen, komen ho maar, dus ik achter hem aan het weiland in, hij was echt ver weg. Opeens op mijn roep, kop omhoog boven het gras uit met zo'n blik van Oh ja, jij was ook mee! Wat leidde hem af? Heel veel schapenpoep.....jakkes!!!! Hij vraagt nog steeds om veel aandacht. Het is een echte knuffel. Laatst kreeg ik van Rozemarijn een slaapknuffel toen ik op de bank zat en ons jaloerse (kat)hond liet zich ook niet onbetuigd. Krijg is geen aandacht dan ga ik "praten". Hij maakt dan geluiden, piepen, brommen en als je dan nog niet reageert gaan we blaffen. Zo schattig (al hoewel dat blaffen redelijk irritant is). Hij loopt ook mee naast de fiets, zowel los als aan de lijn, alleen in de polder los hoor, op de autowegen vertrouw ik hem voor geen meter. Het is en blijft een echt 'eigen-wijze" Friesche Stabij. Ik zag dat je graag alle pups van Femke gaat ontmoeten. We noteren de 22ste april alvast, maar het is zover weg dat we tegen die tijd wel officieel gaan bevestigen.
Hartelijke groeten vanuit Vlaardingen. Klaas, Rozemarijn en Heleen

16 november 2011                     Meike (2006)
We zijn 3 maanden in Zwitserland geweest en nog 1 maand in Frankrijk wat mijn conditie weer op een goed niveau heeft gebracht. Vanmorgen heb ik met Meike 10 km hard gelopen, iets wat ik nog steeds onvoorstelbaar vindt. Ik weet dat ik vanaf nu weer vrolijk achteruit ga maar ik heb nu wel een super conditie dus misschien ga ik het tot het voorjaar redden. Hoe het met Meike gaat?
Super!! Het blijft een hele lieve vrolijke hond en mijn personal trainer die me 5,5 jaar geleden mee naar buiten nam waarbij we in slow motion enkele malen per dag een blokje liepen en die me vanmorgen vrolijk begeleiden bij 10 km hardlopen. In Zwitserland hebben we dit jaar flinke berg wandelingen gemaakt. Meike is een echte berggeit ze vindt klimmen en klauteren helemaal fantastisch. Gelukkig hebben we niet alleen maar regen gehad. Er zijn dagen bij geweest dat ik met Meike bij de rivier ging zitten zodat ze verkoeling in het water kon vinden terwijl ik zat te tekenen. Het enige waarvan ze zo af en toe last blijft hebben is haar voetzooltjes. Wat ik tegenwoordig doe en wat werkt is insmeren met uierzalf of vaseline en een sok aan zodat ze niet kan kluiven. Meestal is het dan in een paar dagen weer over en dan is het even geen hardlopen, maar ach ze doet genoeg.
Groetjes Nelly

6 november 2011                        Puppy terugkomdag (2010)
Vroeg opgestaan want er moest broodjes gesmeerd worden de snert warm maken en koffie zetten. Een voor een kwamen ze binnen gelopen, de pups van die nu bijna een jaar geleden zijn geboren. 3 Verschillende honden, Djieuwke, klein maar erg vrolijk en speels. Digger al heel volwassen, rustig, eerst even de kat uit de boom kijken. Dimple stoere vent, die steeds zijn harem in de gaten houd. Helaas was Benke de vader van het spul niet aanwezig.We hebben heerlijk gewandeld. De honden hadden alleen maar aandacht voor elkaar, rennen, spelen achter de hazen aan. Thuis gekomen was er voor de honden een stuk taart die Bart. Dimple heeft hem niet geproefd, het was hap, slik en weg! Ze vonden het heerlijk. De snert ging er prima bij de mensen in. Het was een zeer geslaagde dag! Ik verheug me nu al op 22 april 2012!

28 September 2011                    Dimple (2010)
Hai Willy, Met Dimple gaat het goed. Afgelopen week zijn Edu en ik nog een weekje in Griekenland geweest en heeft Dimple gelogeerd bij zijn vaste oppasadres bij zijn Golden Retriever vriendjes op de boerderij. Hij heeft het heerlijk gehad en heeft ons niet echt gemist (alhoewel we wel een extra dikke knuffel van hem kregen toen hij ons weer zag :-). Ik heb inmiddels contact gehad met drie dierenartsen (ook die van jullie) over Dimple zijn bal en het "probleem" dat hij twee keer per dag alles aflikt waardoor het pijn doet bij hem. Eigenlijk raden ze allemaal aan om hem toch te castreren. Aanstaande vrijdag hebben we een afspraak bij de dierenarts voor zijn prikje voor Duitsland en dan bespreken we het hoe en wat tav castreren nog even "ter plekke". We houden je op de hoogte. Ik zal binnenkort nog wat foto's van ons mannetjes sturen. Groetjes Edu en Claudia

27 September 2011                               Dieuwke (2010)
Hoi Willy, Met Djieuwke gaat het prima, ze is een prachtige lieve hond. Van de zomer zijn we naar Zwitserland geweest, Djieuwke heeft prima gewandeld , we hebben er een echte berghond van gemaakt. We hebben heel wat bergliften genomen, heel hoog geweest 2926m op de Eggishorn en ze heeft alles gelopen. Op 2 ladders na, de 2de dag wilde we een nog niet al te lange wandeling maken, maar het weer werd steeds beter en de natuur werd steeds mooier en natuurlijk kwam de gletsjer steeds dichterbij dus je gaat maar door en door tot dat je bij een kloof komt met als enige oplossing een ladder van 15m naar beneden nemen. Djieuwke liet zich heel rustig naar beneden dragen en liep daarna lekker door. Zij kan sneller en makkelijker over de bergtoppen lopen dan wij, maar na een paar pittige dagen kroop ze na het eten het liefst onder de bank als ik vroeg of ze mee ging wandelen. We hebben het heerlijk gehad. Afgelopen weekend hebben we er een zeehond van gemaakt, lekker op het strand van Wassenaar gelopen en in zee gespeeld. Ik ben bang dat ze teveel zoutwater binnen heeft gekregen want ’s avonds was ze flink aan de diarree. Gelukkig is nu alles weer normaal. Groetjes, Ellen, Egbert, Annelotte en Bart en een knuffel van Djieuwke.

18 september 2011
Dat is lang geleden dat ik iets geschreven heb, het spijt me! Door een heel druk zomer o.a. familieomstandigheden, organiseren van diverse evenementen hier in Norg en natuurlijk ook nog (Jan) meedoen aan concoursen, kwam het er niet van om iets te schrijven.
Femke heeft een nekhernia gehad. Na haar laatste nestje zat ze niet lekker in haar vel. Moeilijk lopen, niet vrolijk gewoon niet fit. Zou het door de zwangerschap komen? Een kuur gedaan om haar lichaam te reinigen, werd wel beter maar nog niet top. Ze ging kreupelen aan haar voorpoot, moeilijk opstaan. Spiersupport gegeven misschien iets in de spieren of artrose? Foto gemaakt van haar voorpoot maar het zag er allemaal goed uit, geen artrose. Ik had het idee dat het wel beter met haar ging op de spiersupport. En toen op een zondag tijdens de wandeling ging het lopen veel moeilijker. Thuis gekomen was ze zo stijf als een deur. Later op de dag jankte ze, we waren er niet bij maar hoorde het wel! s’ Avonds durfde ze niet meer te liggen en als ze stond durfde ze niet meer te gaan liggen. Er onrustig, ik heb haar een pijnstiller gegeven en later is ze is gaan liggen en heeft geslapen tot de volgende morgen 7.00 uur. Ben die nacht wel bij haar gebleven. Zodra als ze haar bewoog verging ze van de pijn. Toen we bij de dierenarts aankwamen zag hij meteen dat het een nekhernia was. Het geluk hiervan is dat het weer overgaat en een operatie niet nodig was. Maar wel totale rust! Alleen uitlaten en dan weer in de bench. Nou de bench was geen optie voor Femke. Maar ze heeft werkelijk 4 weken echte rust gehad en een Pretnisilon keur. Daarna ging het beter met haar. Nu is ze weer de oude, heerlijk wandelen, spelen met Silke. Echt weer de oude Femke!
Met Silke gaat het super! Eten gaat ook heel goed, ze doet aan behendigheid mag graag mee aan de fiets en vind zwemmen ook heerlijk. Ik heb nu ook een leuke reu (Edmé Sil fan de Haersterwei) voor haar gevonden en hoop volgend jaar een nestje met haar te kunnen fokken.

27 juni 2011
Gisteren ben ik samen met Femke op bezoek geweest bij Claudia, Edu en Dimple. Ze wonen heerlijk daar in de polder. Een walhalla voor Femke en Silke, kippen, eenden en een lekkere vieze sloot gevuld met kikkerdril. Silke vond het super in die sloot! Femke dacht nog even dat ze een kippetje kon pakken. Dimple is een heerlijke hond. Hij is nu 7 maanden maar luistert goed. Hij is nu echt in de groei. Een prachtige vacht, heerlijk stijl haar, mooie kop die van Femke. Wat ondeugden aangaat doet hij het zelfde als Silke. Slepen met schoenen e.d. Kranten en karton in stukjes scheuren maar niet opeten, dus veel troep dan. We hebben nu heerlijk een uur gewandeld in de polder, Silke en Dimple trokken heel erg met elkaar op terwijl Femke haar eigen dingen deed. Leuk om hem weer te zien. Doordat op de fokkersdag Ada en Bart hun stoeltje hadden vergeten ben ik op de terugreis daar even langs gereden om dit af te geven. Bono zag er super uit. De vacht was er weer die hij kwijt was op de fokkersdag. Een hele mooi en lieve hond. Hij gaat gezellig met familie mee op vakantie naar de Ardennen. Wat zal hij een plezier hebben daar. Karin even gebeld of zij thuis was zodat we Wouke nog even konden zien. Wouke is niet zo als ik gedacht had al Silke. Ze is toch meer het type van Femke maar dan een wat fijnere versie. Ze mag heel graag zwemmen, ze kan ook surfen! Wandelen is ook tof en rustig in huis liggen is ook prima. Het was weer een zeer geslaagde hondendag voor mij!

21 mei 2011
Fokkersdag van het nest van Tjeerd fân Fryske Komôf (2009).
Heel gezellig was deze middag, ik dacht dat iedereen wel had genoten om even gezellig met elkaar zo te kletsen. Voor de honden was het best wel een hele beleving, in zo’n hal, veel lawaai en dan ook nog warm. De beoordeling was ook goed in het algemeen. De keurmeester vind dat Femke breed is gebouwd en dat hij dan in deze combinatie had verwacht dat de honden wat zwaarder zouden zijn. Zijn beoordeling is te lezen bij de link van Fokkersdag.
In alle honden zag ik dingen terug die ik bij Femke zie en hoe ze in het nest waren. Vandaag zag ik de dat Bono lief is maar vond in de hal totaal niet leuk (vond Femke ook nooit). Polo die alle andere reuen als een rivaal zag. Baike vond alle heren zeer aantrekkelijk. En Bauke de rustige maar die zeer goed showde in de ring.

14 april 2011
We zijn zondag bij de manege geweest om even heerlijk te training met de paarden. Digger (2010) en Vledder (2006) waren hier ook aanwezig. Silke en Femke natuurlijk ook. En nog meer honden. Heel gezellig! Digger is leuk en lief. Heel aandoenlijk kan zij vanaf de talud het hele veld bekijken. Mc. Giver, woont bij Vledder was helemaal hoteldebotel van Digger. Digger beet steeds van haar af al hij in de beurt kwam. In alle 4 stabij’s zie je dezelfde trekjes. Speels, knuffelig, aanhalig, enz. Was een prachtige morgen zo met de honden, vrienden en de paarden.

13 april 2011                               Keedy (2006)
Keedy is inmiddels 5 geworden en krijgt nu echt een grijs bekje! Ze is echt een lieve moeder want Luna zal het krijgen zoals ZIJ het hebben wil. Ze pakt ballen, kranten of wat dan ook van Keedy af en Keedy laat dat allemaal toe. Ook dagelijks moeten de oren van Luna schoongelikt worden.... eerst de ene kant (en net zo lang voor KD gaan staan kwispelen totdat KD gaat likken) en dan de andere kant (als ze de kans krijgt). Ze doen het erg leuk samen, Luna bijt nog graag in de kraag en oren van Keedy en sleurt haar - als ze de kans krijgt Keedy een stukje mee - geen gegrom van Keedy maar soms...... maakt ze het te bont en dan is het ook klaar na 1x grom van Keedy. Met de poten hebben we nog steeds problemen, we zijn overgestapt op ander voer (Renske) en ze zijn vodige week allebei tegelijk gesteriliseerd en nu maar hopen dat het met de pootjes afgelopen is want Luna heeft door al dat gedoe + een bacterie in d'r teentje en een achter moeten laten amputeren.... Gelukkig kan ze er goed mee uit de voeten.... maar heeft wel een "achterstand" van een kleine 3 maanden. Ze is de laatste maand nog een stukje gegroeid.
Groetjes Els en Marga

9 april 2011                               Clubmatch
Vandaag met Silke naar de clubmatch geweest in Zutphen. Silke houdt absoluut niet van hondenshows dus vandaag was het een hele andere Silke dan we thuis gewend zijn. Heel timide en niet levenslustig. Toen ik weer thuis was en haar uit de auto deed was ze weer helemaal happy. Maar ze heeft het gehaald een ZEER GOED! Deze had ik nog nodig om met haar eens een nestje te kunnen fokken. Nu alleen nog röntgenfoto’s laten maken van haar heupen en als dit goed is ga ik een leuke kerel voor zoeken. Volgende week heb ik nog een show in Hardenberg hier had ik Silke ook voor opgegeven voor het geval dat ze geen vandaag niet een ZG zou halen. Dieuwke (2010) was er ook. Ze deed mee in de babyklasse en ze liet haar super showen. Van de vijf hondjes was zij die zich geweldig liet showen daar in de ring. Ze behaalde een vierde plaats met het predicaat belovend. Dieuwke is een mooi getekende hond met een vreselijk mooie vacht. Ze is ook echt een knuffeldier. Sietse (2007) onze Nederlandse kampioen deed mee in de kampioen klasse en behaalde een uitmuntend. Het was weer een leuke, gezellige hondendag!

5 april 2011                              Bauke (2009)
Hoi Willy en Jan, Wij komen ook naar de fokkersdag. Het gaat nu weer goed met Bauke, hij heeft een poos problemen gehad met s'nachts plassen. Waarschijnlijk heeft Bauke een ontsteking gehad, heeft 3 keer om de 2 weken een antibiotica kuur gehad. Hij heeft ook  in lichte mate een voedsel allergie. Heeft nu voer van de dierenarts. Hij heeft dit pas sinds een paar weken hij vindt het voer erg lekker. Bauke is een lieve aanhankelijke hond, komt erg graag bij je liggen als het kan. Als hij los loopt moet ik echt opletten of er geen andere hond loopt, want dan is hij vertrokken en krijg ik hem niet meer te pakken. Ik ga ook graag lange wandelingen met hem maken. Ben wel benieuwd naar zijn broers en zusjes ik zie jullie dan. Groetjes van Winnifred en een pootje met knuffel van Bauke.

4 april 2011                            Pollo (2009)
Ai AI, ik kan er die dag niet bij zijn. Het is de Dag van de Chemie en dus moet ik op Shell Pernis en Shell Moerdijk acte presence geven. Maar ik wil natuurlijk niet Willy teleurstellen dus zit het wel in dat Klaas met Rozemarijn gaat komen met Pollo. Pollo is een voorbeeld van voortreffelijkheid. Heel aanhankelijk en lief, wil graag spelen en is dus direct vetrokken als ie andere leuke hondjes ziet. Op zo’n moment heeft ie geen oren. Tegenwoordig neemt Klaas vaak een bordercollie mee met wandelen en dat is feest voor ons hondje. Maar Charlie rent toch wel een tikkie harder en springt over een sloot. Op dit moment zit ie naast me en is aan het verzinnen hoe ie mij kan overhalen om te gaan spelen, want dat is toch wel het liefste wat hij doet. Dus veel plezier allemaal, ik ben er niet maar Pollo komt met de rest van de family.

4 april 2011                            Bono (2009)
Wij hebben Bono ook opgegeven! We verheugen ons erop alle honden weer te zien. Groetjes Ada

4 april 2011                            Baike (2009)
Heb de uitnodiging inmiddels binnen. We kijken ernaar uit om jullie allemaal weer te zien. Baike gaat heel goed, vandaag kwamen we met de wandeling een stabijtje van 12 weken tegen, weer zo schattig, en wat is ze dabn groot! Al is ze nog steeds niet erg groot. Ze is prachtig en nog steeds zo actief en blij, het is elke dag weer genieten met haar ;-) Het luisteren gaat ook al steeds beter en op tafel staan heeft ze ingeruild tot het snaaien van vooral lekker vlees dat op het aanrecht ligt, gaat dus al veel beter zoals je ziet, hahaha! Ik denk dat ze daarom zo’n mooi glanzende vacht heeft ;-) Tot in mei! Veel groetjes uit Wassenaar.

3 april 2011                           Tjeerd, vader van nest 2009
Hallo Willy, Als jij zaterdag ook naar Zutphen ga, kom ik je waarschijnlijk nog wel tegen. Ik ga met Buya de ring in. Als er verder niets tussen komt, zal ik met Tjeerd op de fokkersdag komen.
 Groetjes, Henny